Ukraine People

Заарештовано за шахрайські операції на Київщині, детальніше про обставини справи:

Заарештовано за шахрайські операції на Київщині, детальніше про обставини справи:
210337 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у місті Славутич Київської області було затримано жінку, яка розробляла різні афери й обманювала людей, здебільшого похилого віку щодо стану здоров’я їх близьких. Також вона повідомляла, що їхні рідні потрапили в жахливе ДТП, в наслідок чого їм потрібна значна сума коштів на операцію.

 

В сучасному світі ми часто чуємо про різні шахрайські дії відносно звичайних жителів, а особливо людей старшого покоління, які досить легко піддаються чужому впливу і навіюванню через власну добродушність і простоту. Найбільш популярні маніпуляції для відбирання грошей в літніх людей дуже схожі на вищезазначений випадок шахрайства — злочинці телефонують їм з заявою про те, що їхні родичі потрапили в аварію і просять гроші на операцію. Крім того, такі афери не завжди закінчуються чимось хорошим, наприклад, коли громадяни перед тим як почати панікувати дзвонять членам своєї родини або звертаються у відповідні органи, але інколи трапляються випадки, коли люди під впливом шахраїв несвідомо забувають про можливість дізнатися про стан здоров’я у рідних, а відразу починають виконувати вимоги аферистів та зазвичай віддають їм необхідні суми коштів.

Щодо даного правопорушення, то в ході слідчих дій працівники оперативно-розшукової служби виявили, що злочинницею є жінка 44 років, родом із Луганської області, має судимість. До того ж після допиту стало відомо, що вона здійснювала свою шахрайську діяльність разом зі спільником. Вдвох вони обманювали та забирали кошти в людей похилого віку, стверджуючи їм, що їхні родичі в наслідок ДТП отримали надзвичайно серйозні травми, через що зараз вони перебувають в лікарні та потребують грошей на термінову операцію й подальше відновлення. Вже після цього аферисти приходили до домівки людей, де останні передавали їм необхідну суму коштів на операцію. Найчастіше цим займалася 44-річна жінка, яка виконувала роль “медичного працівника”.

Проте одного разу під час виконання ще одної шахрайської операції один чоловік, житель міста Славутич, помітив як його сусідка віддає кошти незнайомій жінці. Як тільки аферистка побачила чоловіка, почала бігти, але на щастя, сусіду вдалося її догнати й зупинити. Жертви звернулися по допомогу до одного з відділень поліції та розповіли про випадок шахрайства. Після цього оперативники заарештували уродженку Луганщини згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також провівши необхідне розслідування, вони встановили, що жінка вже була затримана раніше і притягувалась до відповідальності. Крім того, визначено причетність правопорушниці до двох таких же злочинів, в результаті яких впродовж січня вона отримала такі суми грошей від потерпілих, як: 5000 та 3000 доларів. Ще співробітники поліції дізналися, що телефонували жертвам прямо з виправної колонії Луганської області.

Отже, за фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження під наглядом управлінського складу прокуратори, в ході чого злочинниці загрожує покарання відповідно до статті 190 (частина 2) Кримінального кодексу України у вигляді перебування за ґратами терміном до трьох років. Наразі за рішенням суду жінка буде знаходитися під вартою — це вважається запобіжним заходом. Слідство надалі триває.

 

Тому дорогі громадяни ми закликаємо вас бути обережними й обачними, якомога краще захищати себе від подібних ситуацій та у випадку отримання повідомлення пов’язані зі здоров’ям чи безпекою ваших рідних — відразу їм телефонувати. Адже зараз дуже часто трапляються випадки шахрайства і треба бути уважнішим, щоб не потрапити під їхній вплив. А ще краще намагатися убезпечити своїх бабусь та дідусів від таких махінацій і домовитися з ними про план дій, якщо вони ненароком отримають такий телефонний виклик.

Мої відео