Ukraine People

Російське вторгнення в Україну : Росія зосередила у Чорному морі носіїв як мінімум 36 крилатих ракет

Російське вторгнення в Україну : Росія зосередила у Чорному морі носіїв як мінімум 36 крилатих ракет
438463 ПЕРЕГЛЯДІВ

⚡️Росія зосередила у Чорному морі носіїв як мінімум 36 крилатих ракет, - Мотузяник

За минулу добу кількість вильотів літаків оперативно-тактичної авіації  рф збільшилась у понад півтори рази, а в акваторії Чорного моря перебуває п’ять російських носіїв крилатих ракет морського базування типу Калібр. Їх потенційний сумарний залп  - не менше 36 ракет.

✅Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна (Київ) повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

?«Збройні сили російської федерації завершують створення наступального угруповання у східній операційній зоні. Поряд з цим, противник не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України, за минулу добу кількість вильотів літаків оперативно-тактичної авіації рф збільшилась у понад півтори рази», - сказав Олександр Мотузяник.

Цілі окупантів не змінились – вони готуються до наступу на сході України, аби взяти під контроль території Луганської та Донецької областей,  забезпечити стійкість так званого сухопутного коридору з окупованої АРК. Агресор  практично завершив перегрупування військ в східній операційний зоні. 

?Найінтенсивніші бойові дії  ведуться на Слобожанському та Донецькому операційних районах.

?За даними Міністерства оборони, на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань на території Республіки Білорусь не зафіксовано, російські підрозділи ведуть радіоелектронну розвідку з території РБ. Зберігається загроза застосування ДРГ та нанесення ракетно-авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури України.

?На Сіверському напрямку ворог здійснював посилений контроль кордону, проводив  інженерне обладнання позицій в районах пункту пропуску  і прикордонних районах Брянської  та Курської областей РФ. Не виключаються ракетні удари з території РФ та застосування ДРГ.

?На Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати Харків, здійснювати вогневе ураження підрозділів українських військ, які обороняють місто. В районі населених пунктів Заводи, Дмитрівка та Дібровне ворог провів розвідку боєм, успіху не мав, зазнавши втрат був змушений відступити.

?На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти продовжують обстрілювати  населені пункти Сіверськ та Покровське. Основні зусилля агресора зосереджено в районах населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна, Рубіжне та Маріуполь. 

?«Противник безуспішно намагався закріпитись в районі населених пунктів Кремінна і Рубіжне, здійснював штурмові дії в районі населених пунктів Новотошківське, Попасна, Авдіївка та Мар’їнка, але безуспішно.  Ворог продовжує наносити авіаційні удари по Маріуполю із застосуванням  дальніх бомбардувальників Ту-22Н3, здійснює штурмові дії в районі морського порту та заводу «Азовсталь». 

?В Донецькій та Луганській областях за минулу добу українські військові  відбили 12 ворожих атак», - сказав Мотузяник.

?На Південнобузькому напрямку ворог намагається встановити повний контроль над населеним пунктом Олександрівка та вийти на адміністративні кордони Херсонської області,  веде наступальні дії.

?За даними Міністерства оборони України, в акваторії Чорного моря перебуває п’ять російських носіїв крилатих ракет морського базування типу Калібр. Їх потенційний сумарний залп  - не менше 36 ракет.

За минулу добу Повітряні сили ЗСУ  збили 5 повітряних ворожих цілей, це, зокрема, 1 літак, 3 вертольоти і 1 БПЛА.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky
Мої відео