Ukraine People

До 10 років ув’язнення з конфіскацією майна – співмешканцям із Торецька загрожує покарання за виготовлення і збут наркотиків

До 10 років ув’язнення з конфіскацією майна – співмешканцям із Торецька загрожує покарання за виготовлення і збут наркотиків
424314 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Торецького відділу Бахмутської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно чоловіка та жінки з м. Торецька, які обвинувачуються у виготовленні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб, вчинених повторно (ч. 2 ст.307 КК України). До того ж, жінка обвинувачується у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2021 року раніше судимі за крадіжки та незаконні дії з наркотичними засобами 41-річна жінка та її 32-річний співмешканець налагодили у власній оселі «виробництво» з виготовлення психотропної речовини PVP, концентрату макової соломи та ацетильованого опію, які у подальшому збували своїм «клієнтам».
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцем мешкання фігурантів виявлено та вилучено вказані речовини та засоби, що використовувались для здійснення протиправної діяльності.
Крім того встановлено, що у 2018 році обвинувачена знайшла на території м. Бердянськ Запорізької області паспорт на ім’я громадянки України, залишила його собі та у подальшому активно використовувала, переховуючись від затримання за попереднім вироком.
На теперішній час обвинувальний акт направлено до суду, на вирок правопорушники очікують під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
Мої відео