Ukraine People

Розповідала у прямому ефірі про легітимність «днр» та заперечувала окупацію українських міст загарбниками – судитимуть блогерку з Краматорська

Розповідала у прямому ефірі про легітимність «днр» та заперечувала окупацію українських міст загарбниками – судитимуть блогерку з Краматорська
353606 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно громадянки України за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України та поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України, вчинених повторно (ч. 2, ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року місцева мешканка, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, розмістила відеозапис прямої трансляції, у якій визнавала правомірним намір від’єднання м. Краматорська від України у 2014 році. Блогерка заперечувала збройну агресію рф проти України, окупацію ворогом українських міст, а також висловлювала свою прихильність до створення та існування псевдореспубліки «днр». Вказане відео було переглянуто інтернет-користувачами понад 1500 разів.
Наразі обвинувальний акт скеровано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео