Ukraine People

Відстежував місця дислокації ЗСУ та передавав геомітки окупантам – заарештовано колишнього «вэдэвэшника» рф

Відстежував місця дислокації ЗСУ та передавав геомітки окупантам – заарештовано колишнього «вэдэвэшника» рф
365919 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Дружківки повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у 2014 році мешканець м. Дружківки переїхав до м. Ярославль рф та під час проходження строкової служби у лавах збройних сил держави-агресора отримав спеціальність механіка-водія бойових машин повітряно-десантних військ.
У 2020 році чоловік використав російський паспорт для виїзду за кордон та повернувся до України, а у серпні 2022 року, підтримавши загарбницьку політику рф з військового вторгнення в Україну, став служити окупантам. Зокрема підозрюваний передавав ворогу через месенджер скриншоти Google Maps з відміченими геолокаціями місць знаходження військовослужбовців, техніки та складів з боєприпасами Збройних Сил України, розташованих на території м. Дружківки та Покровського району Донецької області.
Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 208000 грн.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Мої відео