Ukraine People

Поліціянти-перевертні: трьом колишнім співробітникам ДАІ заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Поліціянти-перевертні: трьом колишнім співробітникам ДАІ заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі
363045 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом експоліцейським заочно повідомлено про підозру в добровільному зайнятті громадянами України посад в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після окупації військовими рф м. Маріуполя колишні начальник сектору реагування патрульної поліції Маріупольського райуправління поліції, старший інспектор дорожньо-патрульної служби 2 батальйону дорожньо-патрульної служби ДАІ УДАІ та інспектор дорожньо-патрульної служби відділення ДАІ з обслуговування Волноваського району Головного управління МВС в Донецькій області, які були звільнені із займаних посад у 2015 році, добровільно погодились працювати на ворога.

У липні 2022 року підозрювані склали так звану присягу «співробітника органів внутрішніх справ днр» та обійняли фейкові посади «інспекторів відділу державної автоінспекції з обслуговування адміністративної території м. Маріуполь управління державтоінспекції міністерства внутрішніх справ днр».

До обов’язків псевдоправоохоронців входять незаконна перевірка правил експлуатації маріупольцями транспортних засобів, а також супровід колон військової техніки країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Донецькій області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Мої відео