Ukraine People

«ПІВНІЧНИЙ БУРЕВІЙ»

«ПІВНІЧНИЙ БУРЕВІЙ»
432126 ПЕРЕГЛЯДІВ
У межах підготовки до можливих загроз з боку білорусі у північних регіонах України тривають спільні навчання «Північний буревій» Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.
Підрозділи Сил оборони України відпрацьовують способи протидії можливим сценаріям розвитку подій, які можуть виникати, а також питання координації, управління та взаємодії під час виконання спільних завдань.
- За сценарієм навчань, безпосередньо на цій ділянці державного кордону ворог намагався просунутися вглиб території України своїми підрозділами. Відбувалося посилення опорних позицій, починаючи від самої ділянки державного кордону та в глибину наших військ. Підрозділи здійснили швидкий маневр – вихід в райони опорних позицій та блокпостів», – розповів командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, підрозділи діяли за своїми завданнями але, водночас, за спільним задумом. Підрозділи виконували завдання на визначеній ділянці оборони з метою недопущення диверсійно-розвідувальних груп противника в тил наших підрозділів, з оборони шляхом зайняття позицій та виставлення блокпостів, відпрацьовували елементи нанесення вогневого ураження по противнику тощо.
- Така взаємодія проводиться з часу оголошення воєнного стану на всій території України. Її мета підтримання такого ступеня взаємодії, щоб у той момент, коли знадобиться спільно виконувати завдання, кожен розумів, що він має робити і виконав це на оцінку «відмінно», – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв і зазначив, що в цілому ситуація на державному кордоні України з республікою білорусь на даний час контрольована.
Разом переможемо!
Мої відео