Ukraine People

Десять років ув’язнення за службу на боці ворога – засуджено кулеметника «днр»

Десять років ув’язнення за службу на боці ворога – засуджено кулеметника «днр»
304623 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України за попередньою змовою групою осіб, участі у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Прокурором у суді доведено, що в квітні 2014 року мешканець м. Донецька вступив до лав терористичної організації «днр». Протягом 8 років зловмисник обіймав посади стрілка та кулеметника у так званих «народному ополчєнії Донбаса», «Сотні Чегевари», «Слов’янській бригаді», а також «першому армійському корпусі».  

Весь цей час поплічник бойовиків брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції поблизу Донецька, Краматорська, Шахтарська та селища Піски.

Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська засудженому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Мої відео