Ukraine People

Уперше в Україні мера міста, обласного центру, позбавили права обіймати його посаду

Уперше в Україні мера міста, обласного центру, позбавили права обіймати його посаду
376429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заява Правління Асоціації міст України

Уперше в Україні мера міста, обласного центру, позбавили права обіймати його посаду. Причому зробив це суддя районного суду іншої області, в День місцевого самоврядування.
 
Владислава Атрошенка, мера Чернігова, який став містом-Героєм під його керівництвом, позбавили права обіймати посаду, на яку його обрала громада, права відбудовувати звільнене місто!
За те, що він залишився захищати свою громаду і своє місто, а не особисто повіз рятувати свою сім’ю. 
Тисячі автомобілів, автобусів і вагонів везли в ті тижні людей на захід, за кошти муніципалітетів і держави. Серед них була й родина мера, коли дружина за кермом автівки повезла дітей від бомб, а чоловік залишився організовувати оборону міста та півночі України. 
Сім’я мера, як очільника громади, є важливою ціллю ворога для створення тиску на голову та громаду міста. Тому мер був зобов’язаний відправити свою родину, щоб зосередитися на захисті міста та громади.
За його роботу, захист міста, Президент нагородив Владислава Атрошенка орденом «За мужність». А тепер його позбавили права «займати певні посади».
Мера обрали мешканці Чернігова. За нього віддали голоси 77,49% виборців міста, що чекають від нього служіння громаді.
7 грудня один суддя Яворівського районного суду - Матвіїв І.М. - позбавив 300-тисячне місто законно обраного керівника.
Це - безпрецедентний випадок в історії незалежної Україні, в історії українського самоврядування.
 
Сьогодні, коли триває війна, коли очільники громад роблять на місцях все для життєзабезпечення міст та селищ, для захисту їх мешканців, відбуваються спроби утисків місцевого самоврядування, порушення демократичних прав громадян.
Застосування норм про конфлікт інтересів щодо подій лютого-березня цього року носить політичний характер і нівелює значення антикорупційного законодавства. Бо саме його вибірково застосували як підставу для позбавлення прав мера та його виборців. 
Вважаємо, що таке вибіркове «правосуддя» несе загрозу не тільки місцевому самоврядуванню, але й демократії та правам всіх громадян України.
 
Сьогодні час спільної роботи всіх, незалежно від політичної приналежності, симпатій та іншого. Тільки злагодженою роботою, скоординованими зусиллями влади на всіх рівнях, громадян, волонтерів, бізнесу, Україна вистоїть і переможе. 
Сподіваємось, що апеляційна інстанція врахує всі обставини справи та розгляне її об`єктивно, уникнувши політичного тиску під час її розгляду.
 
Автор: NewsPrice
Мої відео