Ukraine People

Завдав збитків на 2,5 млн грн – повідомлено про підозру директору державного підприємства

Завдав збитків на 2,5 млн грн – повідомлено про підозру директору державного підприємства
370075 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Волноваського району повідомлено про підозру в умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використанні службового становища, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року директор Державного підприємства «Дослідне господарство «Забойщик» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України», не маючи відповідного дозволу, незаконно передав у користування мешканцю с. Розлив Волноваського району 6 земельних ділянок державної власності загальною площею близько 265 га.
У подальшому за сприяння підозрюваного вказані сільгоспугіддя використовувались для вирощування та збору врожаю гречки, соняшнику, ярого ячменю та баштанних культур.
Неправомірні дії службової особи призвели до спричинення збитків державі на суму понад 2,5 млн грн.
Наразі підозрюваного відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід.
Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Донецькій області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео