Ukraine People

Зрадив державу та працює на окупантів – заочно підозрюється експоліцейський

Зрадив державу та працює на окупантів – заочно підозрюється експоліцейський
307592 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому поліцейському у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у лютому - березні 2022 року інспектор сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Бахмутського районного ВП ГУНП в Донецькій області перейшов на бік окупантів. Підозрюваний погодився обійняти посаду «старшого інспектора ГІБДД» у незаконно створеному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території м. Бердянська.
Нагадаємо, що у липні 2022 року у вказаної особи під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання у м. Торецьку виявлено та вилучено один РПГ-22, дві гранати Ф-1 та РГД-5 і запали до них, п’ять тротилових шашок, а також 741 набій калібром 5.45 мм до автомату АК-74. Правопорушнику було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України.
Наразі його звільнено із займаної посади.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного ув’язнення, з конфіскацію майна.
Примітка відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео