Ukraine People

Присягнув на вірність окупантам – заочно судитимуть співробітника «Академії поліції», який перейшов на бік ворога у Маріуполі

Присягнув на вірність окупантам – заочно судитимуть співробітника «Академії поліції», який перейшов на бік ворога у Маріуполі
409535 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Маріуполя за фактом державної зради (ч. 2  ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року капітан поліції, провідний фахівець відділення організації служби Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Донецького Державного університету внутрішніх справ добровільно перейшов на бік окупантів.

 

Обвинувачений склав присягу на вірність фейковій республіці та обійняв псевдопосаду співробітника відділу ДАІ з обслуговування м. Маріуполя «управління ДАІ МВС ДНР».

Працюючи на окупаційну владу РФ, «перебіжчик» створює видимість організації безпеки дорожнього руху на території захопленого міста та виконує інші накази і розпорядження «керівництва» незаконно створеного псевдоправоохоронного органу. 

Наразі чоловіка оголошено у розшук. Оскільки він продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини, його судитимуть заочно.

Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео