Ukraine People

Надсилав координати місцезнаходження українських військових, що боронять Слов’янськ та просився у лави «ДНР» – взято під варту мешканця міста (ФОТО)

Надсилав координати місцезнаходження українських військових, що боронять Слов’янськ та просився у лави «ДНР» – взято під варту мешканця міста (ФОТО)
391459 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2022 року мешканець м. Слов’янська почав співпрацювати з представниками НЗФ «ДНР» та збирати для них інформацію військового характеру. Зокрема він надсилав «кураторам» через одну із заборонених в Україні соціальних мереж координати місць дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ у місті.

Окрім цього, під час санкціонованих слідчим суддею обшуків вдома у прихильника «руського миру» виявили чернетку заяви з проханням зарахувати його до лав «народної міліції ДНР», аби звільнити Донеччину «від нацистів».

Наразі прокурори встановлюють, чи використовувались надані інформатором координати країною-агресором для ведення бойових дій проти України та обстрілів об’єктів інфраструктури. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Заарештованому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео