Ukraine People

Аналітики БЕБ на Львівщині упередили відшкодування 78,7 млн схемного ПДВ

Аналітики БЕБ на Львівщині упередили відшкодування 78,7 млн схемного ПДВ
411049 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Бюро економічної безпеки встановили декілька суб’єктів господарювання на Львівщині, що мали на меті отримати з бюджету незаконне відшкодування ПДВ на суму майже 79 млн грн.

Компанії реалізовували імпортовані товари впродовж 2022 року без відображення їх у податковій звітності.

Службові особи внесли неправдиві відомості до офіційних документів про нібито наявні залишки товарів у складських приміщеннях.

Таким чином вони штучно створили та подали заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ.

За результатами цієї схеми, компанії планували отримати відшкодування загалом 78,7 млн грн ПДВ на свої рахунки в банківських установах.

Для упередження та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності згаданих підприємств, аналітики БЕБ направили до Головного управління ДПС у Львівській області рекомендацію щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

В межах здійснення досудового розслідування, детективи виявили відсутність згаданих товарних залишків у складських приміщеннях компаній.

За результатами проведеної роботи співробітників ТУ БЕБ у Львівській області підприємство скорегувало свою податкову звітність та відмовилось від бюджетного відшкодування. Незаконне відшкодування 78,7 млн грн ПДВ упереджено.

Співробітники БЕБ постійно здійснюють моніторинг фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, обсягів імпортованих товарів та правомірності декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, нещодавно Аналітики БЕБ упередили розтрату на “білоруське кіно” майже 20 млн грн державних коштів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/analityky-beb-uperedyly-roztratu-na-biloruske-kino-maizhe-20-mln-hrn-derzhavnykh-koshtiv

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків
Мої відео