Ukraine People

Внаслідок масованого обстрілу військами РФ Костянтинівки поранено 8 місцевих мешканців – розпочато досудове розслідування

Внаслідок масованого обстрілу військами РФ Костянтинівки поранено 8 місцевих мешканців – розпочато досудове розслідування
325663 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, 10 березня 2023 року війська держави-агресора здійснили масований обстріл житлових кварталів у м. Костянтинівці. За попередніми даними, обстріли велись з зенітно-ракетного комплексу С-300 та реактивної системи залпового вогню «Ураган».
Внаслідок атаки окупантів троє чоловіків та четверо жінок віком від 30 до 79 років отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Також осколкового поранення зазнав 53-річний водій маршрутного таксі.
Крім того, пошкоджено або повністю зруйновано близько 14 приватних домоволодінь, 9 автомобілів, газову трубу, гаражі, господарські споруди та об’єкти цивільної інфраструктури.
Наразі обстріл міста продовжується.
Прокурори на місцях продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
Мої відео