Ukraine People

Впроваджують Z-освіту на окупованій Донеччині - заочно підозрюються восьмеро колаборантів (ФОТО)

Впроваджують Z-освіту на окупованій Донеччині - заочно підозрюються восьмеро колаборантів (ФОТО)
435084 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 8 громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні-вересні 2022 року семеро жінок та чоловік почали добровільно співпрацювати з окупаційною владою РФ. Вони обійняли псевдопосади у закладах освіти та очолили відділи в «адміністраціях ДНР».

Так, двоє в захопленому Маріупольському державному університеті обійняли посади так званого декана педагогічного факультету і «відповідального секретаря приймальної комісії МДУ ДНР». «Декан», зокрема, надає розпорядження працівникам, студентам, докторам і аспірантам факультету, контролює якість роботи викладачів, впроваджує орієнтовані на державу-агресора навчальні плани. Також, щоб дізнатися про усі тонкощі викладання за стандартами РФ, у складі делегації захопленого окупантами вишу жінка відвідала Санкт-Петербурзький та Костромський державні університети.

Чоловік став «першим проректором Приазовського державного технічного університету. Він планує та організовує освітній процес за стандартами та навчальними планами так званої «ДНР».

Ще двоє колаборанток обійняли фейкові посади «начальниці відділу освіти адміністрації Першотравневого району» квазіреспубліки «ДНР» та заступниці директора з учбової роботи так званої «Муніципальної бюджетної ЗОУ «Волноваська школа №5».

Інші троє громадянок стали псевдодиректорками «Муніципальної бюджетної ЗОУ Сартанська школа ім. В.С. Бойко», «Ялтинської школи № 2» і «МБОУ Камишуватська школа».

Підозрювані виконують покладені на них окупаційною владою організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, керують закладами та організовують учбовий процес згідно із законодавством РФ, виховуючи в дітях ненависть до України.

Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео