Ukraine People

Відправляв дані про розташування українських військових, які боронять Краматорськ – взято під варту місцевого мешканця (ФОТО)

Відправляв дані про розташування українських військових, які боронять Краматорськ – взято під варту місцевого мешканця (ФОТО)
357671 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2023 року мешканець м. Краматорська в месенджері «Телеграм» переписувався з модератором однієї з місцевих проросійських груп, створеній для отримання розвідувальної інформації військового характеру. Зокрема він надіслав дані про місця розташування підрозділів ЗСУ на території міста.

Результатом злочинних дій «інформатора» став ракетний удар окупаційними військами РФ по одному з вказаних об’єктів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео