Ukraine People

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно організаторів підпільного виробництва алкоголю на Волині

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно організаторів підпільного виробництва алкоголю на Волині
411908 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області завершили розслідування щодо організованої злочинної групи, яка здійснювала незаконне виготовлення та оптовий продаж алкогольних напоїв. Наразі обвинувальний акт стосовно осіб скеровано до суду.

Слідством встановлено п’ять громадян України, які на території Волинської області організували роботу підпільного цеху. Використовуючи етиловий спирт та підроблені марки акцизного податку особи виготовляли алкогольні напої відомих торгових марок в орендованому гаражному приміщенні у Луцьку.

У подальшому, незаконно виготовлена підакцизна продукція реалізовувалась на території Волинської області лише великими партіями. При цьому покупцям не було відомо про походження алкогольних напоїв.

Виготовлення підакцизної групи товарів відбувалося без ліцензії та дозволів. Вони не були зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. 

Під час обшуків підпільного цеху детективи БЕБ виявили та вилучили близько 1500 пляшок різних марок фальсифікованого алкоголю, понад 11 тисяч підроблених марок акцизного податку, а також обладнання для їх незаконного виготовлення.  

Нелегальне виробництво лікеро-горілчаних виробів припинено. 

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ознаками кримінального правопорушення передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1. та ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 199 КК України здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області  за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області та за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури. 

Санкцією вищезазначених статей Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області у взаємодії з Луцьким районним управлінням поліції ГУНП у Волинській області викрили мешканця Дніпра, який розраховувався фальшивими купюрами у торгівельних закладах міста Луцька. https://esbu.gov.ua/news/beb-u-volynskii-oblasti-vykrylo-falshyvomonetnykiv

Теги: Бюро економічної безпеки, БЕБ,Україна,ukraine,Бюро,Бюджет ,Економіка,Підозра,Злочин
Мої відео