Ukraine People

БЕБ на Закарпатті повідомило про підозру службовим особам медичного закладу

БЕБ на Закарпатті повідомило про підозру службовим особам медичного закладу
422318 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру посадовим особам комунального медичного закладу у Закарпатській області у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Директор комунального підприємства  - медичної установи діючи умисно, за попередньою змовою із групою осіб та головним бухгалтером заволоділи грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Протягом 2021 року вони укладали договори між фізичними особами та підприємством на загальну суму близько 2,2 млн грн, з яких понад 1,2 млн гривень - це вартість витратних матеріалів за надані медичні послуги, які вони ж і розтратили.

Таким чином, шляхом зловживання своїм службовим становищем службові особи заволоділи грошовими коштами та спричинили матеріальні збитки  комунальному підприємству на  загальну суму понад 2,2 млн грн.

Директору та головному бухгалтеру медичного закладу повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 191 КК України.

Досудове розслідування кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області та управління стратегічних розслідувань Національної поліції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, підозра
Мої відео