Ukraine People

Воював проти ЗСУ у Покровському районі – кулеметнику «днр» загрожує довічне ув’язнення

Воював проти ЗСУ у Покровському районі – кулеметнику «днр» загрожує довічне ув’язнення
421579 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами державної зради та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2014 року мешканець м. Єнакієва, підтримуючи тимчасову окупацію частини Донеччини незаконними збройними формуваннями рф, добровільно вступив до так званого народного ополчення Донбасу.
 
 
Після проходження «курсу молодого бійця» на території м. Донецька він обійняв посаду стрільця у комендантській роті «Козачого Союзу області війська Донського днр». Отримавши позивний «Джек», новобранець, озброєний автоматом Калашникова, виконував функції чергового, а також залучався до патрулювання населених пунктів Амвросіївського району. За службу на окупантів він отримував «заробітну платню».
 У квітні 2022 року, після повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну, «ополченець» продовжив «військову кар’єру». Отримавши звання єфрейтора, він воював на посаді помічника кулеметника 2-го мотострілкового батальйону 3-ї ОМСБр, який дислокувався у м. Єнакієвому. Зокрема, обвинувачений виконував бойові завдання у складі окупаційних військ рф в районі с. Новобахмутівка Покровського району.
 Поблизу вказаного населеного пункту його затримано військовослужбовцями Збройних Сил України.
 Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Мої відео