Ukraine People

Володимир Зеленський зустрівся із віцепрезидентом США. Обговорили ситуацію на фронті та підтримку держави

Володимир Зеленський зустрівся із віцепрезидентом США. Обговорили ситуацію на фронті та підтримку держави
315959 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше з початку російського повномасштабного вторгнення 48-й віцепрезидент Сполучених Штатів Америки, сенатор Майк Пенс відвідав Україну, а також зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Під час зустрічі Володимир Зеленський відзначив дуже важливу для країни підтримку з боку американського народу, Президента США Джозефа Байдена, Конгресу та обох партій.

«Це підтримка не лише зброєю, що є основним пріоритетом сьогодні. США надають нам фінансову допомогу, гуманітарну й політичну підтримку. Цінуємо, що обидві головні партії США – Республіканська й Демократична – залишаються єдиними в підтримці України. І, звичайно, ми відчуваємо потужну підтримку народу Сполучених Штатів», – сказав Зеленський.

У цьому контексті Глава держави висловив вдячність за нещодавні пакети оборонної допомоги обсягом 2,1 млрд дол. та 500 млн дол., виділені США 6 червня та 27 червня відповідно, а також акцентував на безпрецедентному загальному обсязі наданої підтримки, який з лютого минулого року сягнув 43,1 млрд дол. 

Окрім цього він подякував за гучний голос Майка Пенса на підтримку України в Республіканській партії США.

Володимир Зеленський докладно поінформував екс-віце-президента Сполучених Штатів про ситуацію на фронті, поділився українською оцінкою нещодавніх подій у російській федерації та як вони вплинуть на безпеку в регіоні. Президент України наголосив на першочерговій важливості продовження й посилення оборонної допомоги державі з боку партнерів. Він підкреслив важливість передати Україні артилерією та далекобійною зброєю. Також Глава держави наголосив на якнайшвидшій підготовці українських пілотів і надання країні бойових літаків F-16.

На думку Володимира Зеленського, майбутній Вільнюський саміт країн НАТО продемонтрує рішучість та як країни-партнери підтримують українське членство в Північноатлантичноатлантичному Альянсі.

«Це те, що мотивуватиме наших людей. І це також зброя, тільки політична. Можливо, вона навіть потужніша за ракети. Для цього ми маємо побачити своє майбутнє в НАТО», — заявив Президент України.

Окремо Володимир Зеленський обговорив з Майком Пенсом гуманітарну ситуацію в південних регіонах України, що склалась вналідок руйнування російською армією греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС). У цьому контексті Глава держави висловив вдячність американським доброчинним організаціям, які допомагають забезпечувати постраждалі від цього злочину території питною водою.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський виступив на пленарному засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції України. Тоді він поділився своїми передбаченнями про основні напрями трансформації, якими пройде Україна за десять років.

Серед конкретних напрямків він назвав: досягнення рівня ВВП у трильйон доларів, це той потенціал, який країна здатна забезпечити; друга — відмова від ідеї, нібито дешевизна праці українців – це конкурентна перевага. Третім пунктом Володимир Зеленський назвав  повернення додому якнайбільшої кількості українських громадян, які виїхали за межі держави. На думку Глави держави, ще одним з напрямків трансформації держави повинен стати новий раціональний податковий договір між державою та суспільством і реальна легалізація майна. Також він заявив, що Україна стане найбільшим будівельним майданчиком у Європі.

Свою промову на засіданні Верховної Ради він закінчив наголошуючи на важливості політики сусідства, адже взаємодія між державами визначає якість сусідства, розуміння між сусідськими країнами.

Теги: Володимир Зеленський, Президент України
Мої відео