Ukraine People

Зібрав майже 29 кг канабісу – до 5 років ув’язнення засуджено жителя Краматорського району

Зібрав майже 29 кг канабісу – до 5 років ув’язнення засуджено жителя Краматорського району
409710 ПЕРЕГЛЯДІВ
За принципової позиції прокурорів Донецької обласної прокуратури Дніпровський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та призначив громадянину реальне покарання за незаконне зберігання наркотичних засобів (ч. 3 ст. 309 КК України).
Добропільський міськрайонний суд виніс чоловікові вирок – 5 років позбавлення волі та 17 тис. грн штрафу, однак звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням – іспитовим строком 3 роки. Проте прокурори домоглися реального покарання у вигляді 5 років ув’язнення та тієї ж суми грошового стягнення.
 
         
 
У суді доведено, що в жовтні 2022 року житель с. Весела Гора Краматорського району знайшов неподалік місцевої ферми дикорослі коноплі. Не довго роздумуючи, гірник однієї з вугільних шахт висмикнув кущі з землі та поніс здобуте «добро» додому.
 
Висушивши частини, де міститься найбільша концентрація наркотичної речовини, чоловік розфасував їх у згортки й пластикові пляшки. Місцем схрону слугувала літня кухня приватного домоволодіння.
 

 

Під час обшуків у вказаному приміщенні та надворі правоохоронці знайшли майже 29 кг канабісу, що є особливо великим розміром.
Мої відео