Ukraine People

Репостив дописи про «миротворчу спецоперацію» рф - підозрюється мешканець Костянтинівки

Репостив дописи про «миротворчу спецоперацію» рф - підозрюється мешканець Костянтинівки
387172 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації осіб, що її здійснювали (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2022 року мешканець м. Костянтинівки розміщував у забороненій в нашій державі соціальній мережі матеріали на підтримку воєнних злочинів рф. Чоловік поширював хибні висловлювання представників російського політикуму про завдання ударів рф по інфраструктурних об’єктах в Україні «у відповідь на накачування цієї країни західною зброєю».
 
 
Також підозрюваний репостив дописи користувачів, які наголошували на нібито миротворчому характері «сво», ностальгували за СРСР, порівнювали напад рф на нашу країну з «визволенням Сталінграду» та проводили інші, не менш безглузді, «історичні паралелі». Крім того, він захоплювався «подвигами» злочинців, яких нині намагаються ставити у приклад школярам на окупованих територіях Донеччини.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.
 
Згідно із санкцією статті, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео