Ukraine People

Двоє містян загинули та троє зазнали поранень – розпочато розслідування за фактами обстрілів росіянами Красногорівки й Авдіївки

Двоє містян загинули та троє зазнали поранень – розпочато розслідування за фактами обстрілів росіянами Красногорівки й Авдіївки
407560 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Армія держави-агресора продовжує вчиняти воєнні злочини на території Донеччини. Зранку 12 вересня 2023 року під артилерійським вогнем окупантів опинилось місто Красногорівка. Один зі 152-міліметрових снарядів влучив у приватний будинок, де мешкали 84-річна жінка та 71-річний чоловік – обидві людини загинули. Ще одна жінка 70 років, яка останнім часом проживала з ними та допомагала по господарству, зазнала поранень – із опіками тіла і контузією її госпіталізовано.
 
Крім того, отримали осколкові поранення й переломи ще двоє цивільних – 82-річна мати і 55-річна донька, яких ворожий обстріл застав на світанку у власній оселі в м. Авдіївці. Для надання невідкладної допомоги постраждалих доставлено до медичного закладу.  
 
Серед наслідків атак армії рф - пошкоджені житлові будинки і господарські споруди.
 
Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
Мої відео