Ukraine People

Зеленський закликав корейський бізнес до активної роботи на українському ринку. Також сторони підписали Угоду стосовно кредитів

Зеленський закликав корейський бізнес до активної роботи на українському ринку. Також сторони підписали Угоду стосовно кредитів
429842 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський закликав представників корейського бізнесу до активної роботи на українському ринку та участі в реалізації проєктів у сферах розвитку атомної та відновлюваної енергетики, машинобудування, автомобільної промисловості, видобутку літію, нафтопереробки, «зеленої» металургії, залізничного транспорту, водних ресурсів та місцевої інфраструктури.

«Ми маємо значний інтерес до реалізації проєктів у сфері енергогенерації, розвитку та посилення транзитних спроможностей, зокрема залізничного транспорту, розвитку мережі швидкої залізниці для сполучення з європейськими країнами», – заявив Володимир Зеленський.

Про це він сказав під час зустрічі з із міністром земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьоном, який перебуває в Україні з візитом на чолі делегації корейського уряду та бізнесу, повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Глава держави високо оцінив плідний розвиток двостороннього діалогу після візитів першої леді Олени Зеленської до Кореї у травні та Президента Республіки Корея Юн Сок Йоля в Україну в липні. Також Володимир Зеленський подякував корейській стороні за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та ухвалені рішення щодо надання вагомої практичної допомоги нашій країні.

«Вдячний за рішення уряду Республіки Корея щодо виділення Україні фінансової підтримки розміром 2,3 мільярда доларів США на відбудову та відновлення. Це дасть відчутний поштовх для розвитку української інфраструктури», – наголосив Глава Держави.

Коли він закликав корейський бізнес брати участь в реалізації різних проєктів на українському ринку, Вон Хі Рьон запевнив його у незмінній підтримці України з боку Республіки Корея в захисті її свободи й суверенітету та зазначив, що його візит до Києва разом із корейським бізнесом демонструє цю підтримку. Також міністр переконаний, що двостороння співпраця може бути розширена у різних сферах спільних інтересів.

«Мені дуже боляче бачити, що український народ зараз переживає такі важкі часи. Ми за мир та захист суверенітету України. Також маємо протидіяти незаконному вторгненню Росії», — сказав Вон Хі Рьон.

Додається, що у присутності Президента України й міністра земель, інфраструктури та транспорту Кореї було підписано Угоду між урядом України та урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку та співробітництва (EDCF). Згідно з угодою передбачається можливість надання пільгових кредитів для реалізації проєктів в Україні за участю корейських компаній. З українського боку документ підписала перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, з корейського – Посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те.

Нагадаємо, що раніше Президент України провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Співрозмовники обговорили продовження співпраці у сфері оборони. Тоді президенти домовилися про участь Франції та приватних французьких компаній у Форумі оборонних індустрій, який відбудеться восени в Україні. Також лідери держав погодилися з важливістю продовження «зернового коридору» й домовилися поглибити співпрацю в захисті морських шляхів. Окремо Володимир Зеленський акцентував на нагальній необхідності посилення безпеки Одеського регіону. Президент України відзначив важливість Спільної декларації G7 про підтримку України. В її контексті президенти ухвалили рішення про початок двосторонніх переговорів між Україною та Францією й дали відповідні доручення командам.

Мої відео