Ukraine People

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ШЛЮБУ У СЛІДЧОМУ ІЗОЛЯТОРІ.

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ШЛЮБУ У СЛІДЧОМУ ІЗОЛЯТОРІ.
313260 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Державна реєстрація шлюбу встановлена для забезпечення стабільності відносин між жінкою та чоловіком, охорони прав та інтересів подружжя, їхніх дітей, а також в інтересах держави та суспільства.
Право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку (з 18 років).
Зазвичай шлюб реєструється у приміщенні органу державної реєстрації актів цивільного стану. Однак, за заявою наречених реєстрація шлюбу може відбутися:
- за місцем їхнього проживання,
- за місцем надання стаціонарної медичної допомоги
- або в іншому місці, якщо вони не можуть з поважних причин прибути до органу державної реєстрації актів цивільного стану.
У цих випадках наявність поважної причини необхідно підтвердити документально.
Так, державна реєстрація шлюбу із засудженими, які відбувають покарання в установах виконання покарань, проводиться ДРАЦС за місцезнаходженням цієї установи на загальних підставах, передбачених законодавством України.
Реєстрація шлюбу з особами, щодо яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, здійснюється відділом ДРАЦС в слідчих ізоляторах лише з письмового дозволу органу досудового розслідування, суду (судді), у провадженні яких знаходиться справа.
 Для державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком слід особисто подати заяву про державну реєстрацію шлюбу. Для цього адміністрація установи виконання покарань забезпечує засуджену особу бланком заяви.
Після заповнення засудженим тієї частини заяви, яка його стосується, начальник установи виконання покарань звіряє вказані в заяві відомості з паспортом або паспортним документом, який міститься в особовій справі засудженого, засвідчує справжність його підпису відповідно до статті 78 Закону України «Про нотаріат» та направляє цю заяву особі, з якою засуджений бажає зареєструвати шлюб.
Одночасно цій особі повідомляються найменування та адреса відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцезнаходженням установи виконання покарань, у якому може бути проведена державна реєстрація шлюбу. При погодженні на державну реєстрацію шлюбу із засудженим особа заповнює отриману заяву в тій частині, що стосується її, у відділі державної реєстрації актів цивільного стану за місцезнаходженням установи виконання покарань.
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану, який отримав заяву (заяви) про державну реєстрацію шлюбу, призначає дату та час державної реєстрації шлюбу, про що заздалегідь повідомляє наречених, а також адміністрацію установи виконання покарань, у якій утримується засуджена особа, яка бажає зареєструвати шлюб.
Державна реєстрація шлюбу проводиться у присутності нареченої та нареченого з пред`явленням для посвідчення їх особи і віку паспортів громадянина України або паспортних документів іноземця чи документа, що посвідчує особу без громадянства, у приміщенні, визначеному адміністрацією установи виконання покарань.
На підставі актового запису про шлюб кожному із подружжя видається свідоцтво про шлюб.
Мої відео