Ukraine People

Будують кар’єру в окупаційних органах влади й «поліції днр» – заочно підозрюються колишній підполковник з Волновахи та жителька Республіки

Будують кар’єру в окупаційних органах влади й «поліції днр» – заочно підозрюються колишній підполковник з Волновахи та жителька Республіки
330422 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).
У червні 2022 року колишній підполковник міліції, начальник відділу боротьби з організованою злочинністю з м. Донецька погодився співпрацювати з окупантами. Очоливши «волноваський районний відділ мвс днр», псевдополіцейський наказував підлеглим вишукувати проукраїнськи налаштованих громадян. Крім того, за його керівництва відбувалися затримання та притягнення до відповідальності людей згідно з нікчемним законодавством «днр».
 
         
 
Наступна підозрювана – жителька с. Республіка, у серпні 2022 року також пішла на співпрацю з росіянами. Вона підтримала насильницьке захоплення українських територій та вирішила забезпечити собі майбутнє в «новоствореній державі». Жінка стала так званою головою республіканської сільської адміністрації Володарського району днр.
 
«Чиновниця» займається кадровими питаннями, формує бюджет та розподіляє фінанси на користь «кураторів» і звітує їм про створення, реорганізацію на території району муніципальних підприємств. Також фейкова посадовиця співпрацює з прокремлівськими медіа. Жінка поширює тези про легітимність злочинної влади в окупованих селах Республіка, Ксенівка, Новороманівка та Сергіївка Нікольського району.
 
Наразі підозрювані перебувають у розшуку й стосовно них слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудові розслідування. Оперативний супровід – Донецьке управління ДВБ Національної поліції України.
 
Максимальне покарання – 15 років за ґратами із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео