Ukraine People

Незаконно затримують цивільних та волонтерів – заочно підозрюються так звані інспекторка «ДАІ» та слідчий «генпрокуратури днр»

Незаконно затримують цивільних та волонтерів – заочно підозрюються так звані інспекторка «ДАІ» та слідчий «генпрокуратури днр»
333182 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
За даними слідства, у січні 2022 року мешканка м. Донецька – колишня співробітниця Національної поліції України, погодилась на співпрацю з окупаційною «владою». Жінка добровільно обійняла псевдопосаду у так званому управлінні державної автомобільної інспекції «мвс днр». Старший інспектор контролювала дотримання водіями ПДР на місцевих автошляхах.
 
         
 
З початком повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави вона не змінила своїх ідеологічних вподобань та продовжила «службу» у якості «інспекторки з особливих доручень відділення пропаганди безпеки дорожнього руху». Нині жінка займається розшуком осіб, яких окупанти вважають підозрюваними у скоєнні злочинів. Крім того, зупиняє й забороняє рух транспорту та активно піарить через «ручні» медіа роботу своїх поплічників в окупованому місті.
 
Ще один юрист – мешканець м. Харкова, вважаючи правомірними дії рф з анексії частини Донеччини, взяв участь в утворенні та функціонуванні у фейковій «республіці «правоохоронних органів». Чоловік став «слідчим з особливо важливих справ слідчого управління генеральної прокуратури днр».
 
Діючи від імені та в інтересах окупантів, які досі руйнують мирні міста та знищують цивільне населення регіону, так званий юрист 3-го класу приймає рішення щодо незаконного затримання та арешту громадян, у тому числі волонтерів. Також він видає постанови на обшук приватного житла, проводить слідчі дії на підприємствах й в установах. При цьому керується фіктивним законодавством псевдореспубліки.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Згідно із санкціями статей, окрім конфіскації майна, максимальне покарання жінці - 15 років позбавлення волі, чоловіку – довічне ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео