Ukraine People

Службова недбалість зі збитками у понад 190 тис. грн під час ремонту навчального закладу, пошкодженого внаслідок обстрілів

Службова недбалість зі збитками у понад 190 тис. грн під час ремонту навчального закладу, пошкодженого внаслідок обстрілів
340687 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старшого інспектора відділу технічного нагляду одного з департаментів Київської обласної військової адміністрації за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в Броварському районі обвинувачений не проконтролював якість виконання підрядником ремонту навчального закладу, пошкодженого внаслідок бойових дій. Виконавець завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані до офіційних документів. Попри це, старший інспектор підписав звітну документацію, на підставі якої підряднику сплачено бюджетні кошти.

Згідно з висновком експертизи державі спричинено збитки на понад 190 тис. грн.

Раніше до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке виконувало вказані підрядні роботи. Чоловік обвинувачується у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – УСР у Київській області ДСР Нацполіції України. 

Примітка : відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео