Ukraine People

Заробляли на перевезенні й збуті PVP та амфетаміну вартістю 3 млн грн - судитимуть двох учасників злочинної схеми

Заробляли на перевезенні й збуті PVP та амфетаміну вартістю 3 млн грн - судитимуть двох учасників злочинної схеми
351073 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох мешканців м. Новогродівки та м. Мирнограду за фактами незаконного придбання, зберігання та перевезення з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2023 року чоловік, раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків, погодився на пропозицію знайомих привезти із Києва у Мирноград партію психотропної речовини PVP. У подальшому він мав передати привезений «товар» жінці для фасування та влаштування «закладок» на території міста. За послугу з доставки замовники заплатили йому 40 тис. грн.
 
          
 
Доїхавши до столиці автомобілем, обвинувачений зустрівся в обумовленому місці з чоловіком, який передав йому 5 поліетиленових пакетів із так званою «сіллю» загальною вагою близько 3 кг. Щоб уникнути проблем під час можливих перевірок на блокпостах «досвідчений» киянин прикріпив зазначені пакети до підкапотного відсіку автівки. Проте під час перевірки документів та огляду автомобілю правоохоронцями у м. Мирнограді схованку виявлено.
 
          
 
Під час санкціонованого слідчим суддею обшуку у квартирі спільниці перевізника, яка вже неодноразово замовляла «товар» в інтернеті, виявлено ще 21 пакет з PVP та 7 – з амфетаміном. Загальна вартість вилучених у обвинувачених психотропів, за цінами «чорного ринку», склала майже 3 млн грн.
 
На вирок суду чоловік чекає під вартою, жінка – під цілодобовим домашнім арештом.
 
Покарання за санкцією статті - позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео