Ukraine People

Пильнувала за пересуванням військової техніки та «зливала» отримані дані в telegram-чати – судитимуть жительку Костянтинівки

Пильнувала за пересуванням військової техніки та «зливала» отримані дані в telegram-чати  – судитимуть жительку Костянтинівки
439725 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жінки за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, з січня по вересень 2023 року проросійськи налаштована жителька м. Костянтинівки систематично поширювала у месенджері «Telegram» інформацію військового характеру.
 
 
У текстових повідомленнях обвинувачена зазначала інформацію про будівлі, в яких розміщувався особовий склад ЗСУ, розташування полігонів, техніки й інженерного обладнання. Крім того, вона поширила дані про дислокацію Територіального центру комплектування та соціальної підтримки МО України в прифронтовому місті.
 
На вирок суду громадянка чекає під вартою й наразі їй загрожує ув’язнення строком від 5 до 8 років. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео