Ukraine People

Підозрюються 18 колишніх поліцейських, зокрема спецпризначенці ГУНП та КОРДу, які під російський гімн перейшли на службу до «мвс днр»

Підозрюються 18 колишніх поліцейських, зокрема спецпризначенці ГУНП та КОРДу, які під російський гімн перейшли на службу до «мвс днр»
268230 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру вісімнадцятьом колишнім співробітникам Маріупольського РУП та ГУНП в Донецькій області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
У березні 2022 року тоді ще українські правоохоронці прибули до захопленого армією рф Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Підозрювані вишикувались на плацу під російський гімн, віддали честь військовим держави-агресора та перейшли на бік ворога, зрадивши присязі на вірність народові України.
 
 
Заради владних повноважень до «Маріупольського міського управління мвс днр» перейшли, зокрема:
 
  • інспекторка управління кадрового забезпечення;
  • старший інспектор відділу оперативного реагування «КОРД»;
  • поліцейський роти особливого призначення ГУНП;
  • заступник начальника відділу поліції з превентивної діяльності;
  • інспектор взводу управління патрульної поліції та інші.
 
Більшість з вказаних осіб отримали від окупантів «кар’єрні перспективи». Так 25-річна помічниця слідчого «піднялася» до «т. в. о. слідчого Жовтневого району». Викладач «Академії поліції» Донецького державного університету внутрішніх справ став «т. в. о. заступника командира роти №1 батальйону патрульно-постової служби».
 
Інші ж підозрювані переслідували суто ідеологічні мотиви та навіть не змогли «вибити» собі підвищення.
 
Наразі їх вже звільнено із займаних в правоохоронних органах України посад та оголошено в розшук. Максимально їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео