Ukraine People

За організацію підпільного грального закладу у Селидовому перед судом постане група осіб (ФОТО)

За організацію підпільного грального закладу у Селидовому перед судом постане група осіб (ФОТО)
192730 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян України за фактами організації та проведення азартних ігор, вчиненими організованою групою, та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 1 ст. 209 КК України).
У березні 2023 року мешканець м. Мирнограду вирішив побудувати бізнес на азартних іграх без отримання ліцензії. До реалізації свого плану зухвалий «підприємець» залучив двох знайомих жителів с. Михайлівка та смт Цукурине, які погодились на його пропозицію стати адміністраторами у підпільному закладі, адже не мали роботи. Після того, як організатор злочинної схеми орендував квартиру у м. Селидовому, він встановив у ній комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням.
 
          
 
Розуміючи, що їх діяльність протиправна, ділки вживали спеціальні заходи конспірації. Зокрема, потрапити до підпільних гральних закладів «клієнти» могли виключно за рекомендацією постійних гравців та попереднім телефонним дзвінком. Прийшовши у заздалегідь обумовлений день, відвідувачі сплачували адміністратору грошові кошти, після чого їм видавали пароль для гри.
 
           
 
За день роботи підозрювані заробляли від 3 000 до 150 000 грн. У серпні 2023 року незаконну діяльність підпільного закладу викрито та припинено. За клопотанням прокурора вилучені грошові кошти передані судом в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, для подальшого придбання військових облігацій на загальну суму понад 2,1 млн грн.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 2 роки, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео