Ukraine People

Підозрюються дві фейкові посадовиці, які забезпечують функціонування міської «адміністрації» та влаштовують на роботу учасників «сво»

Підозрюються дві фейкові посадовиці, які забезпечують функціонування міської «адміністрації» та влаштовують на роботу учасників «сво»
398410 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом маріупольчанкам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У травні 2022 року секретарка керівника Маріупольської міськради після окупації міста добровільно отримала паспорт рф й очолила «загальний відділ адміністрації м. Маріуполя». Жінка займається веденням діловодства фейкового органу влади, розглядає звернення громадян й відповідає на них від імені «голови». Також вона організовує облік кадрів, оформлює та веде особові справи так званих муніципальних службовців.
 
    
 
Пішла на співпрацю з самопроголошеною владою й начальниця відділу надання соціальних послуг Маріупольського центру зайнятості. Заради умовного підвищення вона стала заступницею керівника ідентичної установи. На цій посаді громадянка керує рекламою й зв’язками з медіа та закликає українців підтримувати росію, мотивуючи їх пільговими програмами з працевлаштування. Окрему увагу «фахівчиня» приділяє учасникам «сво» й безробітній молоді, яку залучають до «розбудови республіки». Також підозрювана організовує громадські роботи для осіб, яким тамтешній «суд» ухвалив відповідну санкцію.
 
Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 15 років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео