Ukraine People

Трьом стрільцям рф, які воювали на лиманському й покровському напрямках, повідомлено про підозру

Трьом стрільцям рф, які воювали на лиманському й покровському напрямках, повідомлено про підозру
275931 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йдеться про окупантів, затриманих у квітні 2024 року військовослужбовцями Збройних Сил України в Краматорському й Покровському районах.
 
            
 
Перший - уродженець м. Жданівки з лютого 2022 року воював у стрілецьких полках рф на Луганщині й Донеччині. Також брав участь у штурмах м. Авдіївки та м. Красногорівки. Крім того, був задіяний до будівництва фортифікаційних споруд і вогневих позицій з метою недопущення прориву ЗСУ.
 
Житель Тельманівського району мобілізувався до ворожого війська в лютому 2023 року. У лавах мотострілецької бригади він виконував бойові завдання у Запорізькій області, поблизу м. Зугрес, с. Водяне й с. Нетайлове Покровського району.
 
Мешканець м. Рубіжного, дочекавшись окупантів, підписав контракт із зс рф, за що отримав близько 700 тис. руб. так званої грошової винагороди. На посаді стрільця з березня 2024 року служив у мотострілецькій дивізії держави-агресора. Окупант штурмував укріплення наших захисників поблизу с. Терни Лиманської громади.
 
Щомісячний заробіток підозрюваних складав від 176 тис. до 200 тис. руб.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Мої відео