Ukraine People

П’ятьом «освітянам», які обійняли керівні посади в навчальних закладах «днр», повідомлено про підозру

П’ятьом «освітянам», які обійняли керівні посади в навчальних закладах «днр», повідомлено про підозру
342395 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом колишнім представницям освітньої сфери заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

 

У 2022 році, залишившись на тимчасово окупованій території Донеччини, жінки продовжили професійну кар’єру у захоплених ворогом громадах. Вони працевлаштувались до незаконно створених окупантами шкіл, ліцею і коледжу у Волноваському, Маріупольському районах та м. Макіївка.
 
            
 
Четверо так званих директорок та заступниця директора координують діяльність закладів, спираючись на федеральне законодавство держави-агресора. Вони розробляють і використовують в роботі нікчемну «навчально-методичну» документацію, що викорінює українську історію та культуру. Крім того, ретранслюючи в освітніх установах пропаганду рф, підозрювані сприяють загарбникам у русифікації навчання.
 
      
 
Про усі свої «досягнення» псевдопедагоги звітують перед окупаційними адміністраціями.
 
Підозрювані перебувають у розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео