Ukraine People

Повідомлено про підозру ще двом так званим посадовицям окупаційних адміністрацій, які працюють на ворога

Повідомлено про підозру ще двом так званим посадовицям окупаційних адміністрацій, які працюють на ворога
364067 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянкам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у серпні 2022 року, після того, як збройні сили рф захопили м. Лиман, головний спеціаліст сектору опіки, піклування та усиновлення дітей пішла на співпрацю з ворогом. Жінка вирішила скористатись можливістю та побудувати кар’єру під керівництвом держави-агресора, обійнявши посаду «начальника відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації м. Красний Лиман днр».
 
Вона створювала видимість турботи про родини з неповнолітніми, у тому числі обіцяючи в майбутньому відшкодування збитків за зруйновані окупантами оселі. Наприкінці вересня того ж року під час деокупації населеного пункту держслужбовиця втекла.
 
        
Інша підозрювана – мешканка смт Мангуш також відмовилась евакуюватись з захопленої російськими військами території. Будучи начальником відділу управління персоналом УСЗН Мангушської РДА, громадянка добровільно погодилась очолити «Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Першотравневого району днр». Псевдопосадовиця бере участь в засіданнях злочинних органів влади, підконтрольних рф.
 
На них вона звітує про виконання планів щодо інформування громадян під час особистих прийомів про необхідність переоформлення документів за російськими зразками. Окрім цього, начальниця виступає в пропагандистських медіа, розповідаючи про свою злочинну діяльність.
 
Наразі осіб оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
Мої відео