Ukraine People

Ще троє очільників органів місцевого самоврядування захоплених населених пунктів Луганщини підозрюються у співпраці з ворогом

Ще троє очільників органів місцевого самоврядування захоплених населених пунктів Луганщини підозрюються у співпраці з ворогом
287355 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру трьом «керівникам муніципальних округів» у захопленому регіоні (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, серед підозрюваних ‒ мешканці міст Кадіївка, Ровеньки та смт Троїцьке.

Двоє з них почали підтримувати ворога ще з 2014 року, обіймаючи при цьому керівні посади в окупаційних адміністраціях захоплених населених пунктів.

За результатами псевдовиборів, які проходили на початку вересня минулого року, їх обрано «головами муніципальних утворень міських округів міст Стаханов та Ровеньки лнр» відповідно.

Також після повномасштабного вторгнення рф на бік ворога перейшла колишня працівниця суду.

Вона очолила «Троїцький муніципальний округ лнр».

Усі підозрювані сприяють впровадженню законодавства держави-агресора на захопленій території регіону, проводять заходи на підтримку рф та приймають рішення щодо питань місцевого значення.

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Сватівської та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

Мої відео