Ukraine People

На Донеччині судитимуть двох призначених президентом рф «суддів днр»

На Донеччині судитимуть двох призначених президентом рф «суддів днр»
261820 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У 2023 році мешканці тимчасово окупованих рф територій згідно з указами президента держави-агресора призначені на посади у незаконно створених судових органах. Колишня керівниця апарату Старобешівського районного суду Донецької області обійняла псевдопосаду судді «верховного суду днр». У складі колегії «суддів» вона засудила трьох іноземних громадян, які воювали проти рф на боці України, до смертної кари. За фактом державної зради стосовно неї скеровано до суду обвинувальний акт за ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України.
 
       
 
Ще один юрист став заступником голови самопроголошеного «Донецького гарнізонного воєнного суду».
 
Так звані правники, спираючись на законодавство рф, виносять незаконні рішення іменем фейкової республіки. Вони порушують конституційні права і свободи громадян, які мешкають на тимчасово окупованій частині Донеччини. Крім того, створюють ілюзію дотримання окупаційною владою принципів законності й справедливості.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, і ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально жінці загрожує довічне ув’язнення, а чоловіку - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео