Ukraine People

Повідомлено про підозру агітаторці з Луганщини, яка брала участь в організації та проведенні «виборів президента рф»

Повідомлено про підозру агітаторці з Луганщини, яка брала участь в організації та проведенні «виборів президента рф»
204243 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру громадянці у колабораційній діяльності (ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканка Старобільська, експрацівниця районного Будинку культури з червня 2022 року почала добровільно співпрацювати з ворогом.

Підозрювана разом із представниками окупаційної адміністрації увійшла до складу агітаційної команди. Брала активну участь у заходах, спрямованих на підтримку держави-агресора, зокрема святкуванні «дня росії» та «дня перемоги». Головними лозунгами під час урочистостей були: «З росією навіки» та «Ми за мир, ми з росією».

У березні 2024 року, при проведенні «виборів президента рф», жінка стала «заступником голови виборчої дільниці № 420 Старобільського муніципального округу лнр». Організовувала роботу дільниці, брала участь у підрахунку «голосів» та оголошувала так звані «результати».

Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

Мої відео