Ukraine People

Працює над висвітленням геополітичних інтересів кремля – повідомлено про підозру гендиректору «республіканського медіахолдингу»

Працює над висвітленням геополітичних інтересів кремля – повідомлено про підозру гендиректору «республіканського медіахолдингу»
211288 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жителю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в липні 2023 року колишній керівник одного з окупаційних телеканалів прийняв пропозицію очолити «державне унітарне підприємство «республіканський медіахолдинг». Ставши генеральним директором відомства, що підпорядковується «міністерству інформації днр», чоловік спрямував ще більше зусиль на поширення російської пропаганди у захоплених ворогом громадах.
 
 
«Посадовець» акцентує увагу редакторів щонайменше 18 підконтрольних холдингу телекомпаній, радіо, друкованих видань на розповсюдженні антиукраїнського контенту. За його керівництва місцеві «засоби масової інформації» й соцмережі публікують матеріали на підтримку рф та її збройних сил. Вони поширюють тези щодо геополітичних інтересів кремля та сіють недовіру до органів державної влади України.
 
Чоловіка оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео