Ukraine People

Оборудки з квартирами померлих громадян на майже 4 млн грн – на Київщині викрито організовану групу

Оборудки з квартирами померлих громадян на майже 4 млн грн – на Київщині викрито організовану групу
399520 ПЕРЕГЛЯДІВ

повідомлено про підозру восьми мешканцям Київщини – учасникам організованої групи, за фактами шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

          За даними слідства, підозрювані підшукували об’єкти нерухомості, власники яких померли, а їхнє майно підлягало передачі територіальній громаді як відумерла спадщина.

          Використовуючи документи, які містили недостовірні дані, вони доводили факт спільного проживання з померлими та оформлювали право власності на себе, або підставних осіб. В подальшому продавали нерухомість добросовісним покупцям.

          За такою схемою впродовж 2022-2023 років учасники шахрайської схеми заволоділи п’ятьма квартирами у місті Біла Церква загальною вартістю майже 4 млн грн. Три з них вони відчужили, на дві у ході досудового розслідування накладено арешт.

Суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, як цілодобового, так і у нічний час доби. Прокуратура оскаржує рішення в апеляційному порядку вимагаючи для них тримання під вартою.  

 Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

          Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео