Ukraine People

Судитимуть двох ворожих поплічниць, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині, серед яких підсанкційна «екснародна депутатка лнр»

Судитимуть двох ворожих поплічниць, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині, серед яких підсанкційна «екснародна депутатка лнр»
347116 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох ворожих поплічниць.

Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що луганчанка з 2014 року підтримує дії окупантів. Працювала в незаконно створеному «міністерстві юстиції лнр».

У 2018 році стала так званим «депутатом народної ради лнр».

Наділена повноваженнями «народного обранця», пізніше, взяла безпосередню участь у голосуванні за фейковий «закон про референдум». На його підставі було організовано незаконне волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Луганщини, за результатами якого «лнр» увійшла до складу рф на правах її суб’єкта.

Також жінка займалась організацією доставки гуманітарної допомоги мешканцям Первомайська та інших прилеглих населених пунктів регіону.

Зазначимо, що вона знаходиться під санкціями РНБО.

Також до організації та проведення так званого «референдуму» долучилась мешканка Старобільщини, підприємиця, яка була «членом ДВК» на одній з районних дільниць. Фігурантка забезпечила виїзне голосування, здійснювала підрахунок голосів, складала протоколи.

Наразі осіб оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

 

Мої відео