Ukraine People

Судитимуть шістьох так званих правоохоронців з окупованого Маріуполя, які зрадили присязі на вірність Україні

Судитимуть шістьох так званих правоохоронців з окупованого Маріуполя, які зрадили присязі на вірність Україні
313137 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно шістьох колишніх співробітників правоохоронних органів за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року двоє колишніх майорів поліції, один з яких обіймав посаду заступника начальника відділу поліції з превентивної діяльності ВП № 3 Маріупольського РУП, а інший - старшого інспектора-чергового ГУНП в Донецькій області залишись у розбомбленому рф населеному пункті. Обвинувачені вишикувались на плацу під російський гімн, віддали честь військовим держави-агресора та зрадили присязі на вірність народові України.
 
         
 
Перейшли на бік ворога і четверо співробітників ДУ «Маріупольський слідчий ізолятор». До повномасштабного вторгнення рф в Україну троє з них працювали старшими і молодшим інспекторами, ще один – старшим по корпусу відділу режиму і охорони.
 
         
 
На підконтрольній російським силовикам території громадяни забезпечують функціонування так званої правоохоронної системи у нині захопленому м. Маріуполі.
 
Наразі обвинувачені продовжують переховуватись від слідства на тимчасово окупованій території.
 
Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
Мої відео