Ukraine People

Повідомлено про підозру 5 учасникам окупаційних військ, які воювали на Донеччині проти своєї держави

Повідомлено про підозру 5 учасникам окупаційних військ, які воювали на Донеччині проти своєї держави
173762 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 5 громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У лютому 2022 року донеччанин у складі 1-го армійського корпусу зс рф спільно з «внутрішніми військами міліції днр» ніс бойове чергування в окупованому м. Маріуполі. Воював на Луганщині й поблизу м. Мар’їнка. Ставши командиром відділення, брав участь у штурмах м. Красногорівка.
 
          
 
Оператор ПЗРК «ПТУР» з м. Макіївка служив у стрілецькому полку на аеродромі с. Чорнобаївка Херсонської області. Також він облаштовував фортифікації й вогневі позиції окупантів у с. Новомихайлівка та с. Нижня Кринка на Донеччині. Як «завідувач роти з військово-політичної роботи» отримав від окупантів фейкову медаль «За доблесть».
 
     
 
Мешканець м. Олександрівськ у складі штурмової групи 123-ї мотострілецької бригади зс рф виконував накази російського командування в с. Берестове і на підступах до с. Івано-Дар’ївка Бахмутського району.
 
Ще двоє жителів Луганщини допомагали ворогу з 2023 року - у якості оператора-радіотелефоніста та розвідника. Окрім охорони боєприпасів вони штурмували укріплення ЗСУ поблизу с. Іванівське Бахмутської громади. Зокрема, служили у «бригаді штрафників» та мінометному взводі.
 
У червні-липні 2024 року чоловіків затримали українські військовослужбовці у Бахмутському й Покровському районах.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.
Мої відео