Ukraine People

Поширював дані про артилерійські позиції ЗСУ - викрито мешканця Торецька

Поширював дані про артилерійські позиції ЗСУ - викрито мешканця Торецька
216881 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у лютому 2024 року мешканець м. Торецьк, підтримуючи повномасштабне вторгнення рф в Україну, вирішив співпрацювати з представниками незаконних збройних формувань. Для цього він долучився до боту "народної міліції днр" у застосунку "Telegram".
 
 
Підозрюваний збирав по місту інформацію про розташування позицій Сил оборони. Зокрема, надсилав дані про місцезнаходження блокпостів, артилерійських позицій та місць зосередження особового складу ЗСУ.
 
Його неправомірну діяльність викрили правоохоронці. За клопотанням прокурора чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео