Ukraine People

Валерій Залужний підтримав заклик відомої волонтерки на захист начальника ГУР МО Кирила Буданова

Валерій Залужний підтримав заклик відомої волонтерки на захист начальника ГУР МО Кирила Буданова
18365 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний підтримав заяву волонтерки, очільниці Благодійного фонду Діани Подолянчук, в якому та закликала припинити інсинуації на тему можливої відставки начальника ГУР МО Кирила Буданова.

Подолянчук у своїй заяві зазначила, що разом із Будановим її благодійному фонду вдалося реалізувати низку масштабних проєктів, зокрема закупівлі безпілотників «Сич» та морських дронів «Магура», які, фактично, ліквідували російський флот у Чорному морі.

«Кирило Олексійович – відповідальна, смілива й неймовірно крута особистість. Керівник, який бере безпосередню участь у бойових діях та завжди знаходиться на передовій разом зі своїми бійцями… сподіваюся, що влада негайно спростує чутки про “можливу відставку Буданова”. Адже єдність є нашою силою у боротьбі з спільним ворогом», - зокрема зазначила Діана Подолянчук.

На цей допис екс-очільник ЗСУ Валерій Залужний відреагував «сердечком». Також волонтерку підтримали письменники Андрій Кокотюха та Анатолій Дністровий, музикант Олександр «Фоззі» Сидоренко, журналіст та звільнений полонений Володимир Фомічов, військовослужбовці Руслан Каганець та Олександр Гром, волонтери та блогери.

Нагадаємо, що останніми днями зʼявилося багато чуток з приводу можливої відставки Буданова з посади начальника Головного управління розвідки України. Одними з перших такий вкид в інформаційний простір зробили популярні анонімні телеграм-канали, за тим подібні чутки почали розповсюджувати політичні експерти другого ешелону.

Зрештою надвечір 1 жовтня, у День Захисників та Захисниць президент Зеленський опублікував своє спільне фото з міністром оборони Умеровим (чию відставку також анонсували анонімні телеграм-канали) та Кирилом Будановим, що могло бути демонстрацією відсутності конфлікту між президентом та силовиками.

Водночас оглядачі нагадали, що спільне фото президента із Залужним також було опубліковано на сторінках Зеленського напередодні відставки екс-головкома.

Вже наступного дня, 2 жовтня, Асоціація родин захисників «Азовсталі» у своєму телеграм-каналі опублікували заяву, в якій закликали керівництво держави не знімати з посади Буданова, як відповідального зокрема й за обміни військовополонених.

«Як голова Координаційного штабу, Кирило Буданов протягом понад двох років підтримував постійний звʼязок з родинами полонених Маріупольського гарнізону. До цього, під час оборони Маріуполя у 2022-му, брав участь в організації повітряної операції ГУР МО, якою до оточених підрозділів в Маріуполі були доставлені численні медикаменти, боєкомплекти та особовий склад для підкріплення», - зазначають в Асоціації родин захисників «Азовсталі».

На їхнє переконання, зміна начальника ГУР МО може призупинити процеси обміну військовополоненими. Пізніше наближені до ОП телеграм-канали почали спростовувати чутки про нібито ймовірну відставку Кирила Буданова з посади начальника ГУР.

Нагадаємо, що 2 жовтня Валерій Залужний виступив на конференції Консервативної партії в Бірмінгемі, де заявив, що Україна спільно з партнерами обовʼязково має виграти війну проти росії.

Мої відео