Ukraine People

До двадцятки найбільших забруднювачів повітря України потрапили сім підприємств Дніпропетровщини

До двадцятки найбільших забруднювачів повітря України потрапили сім підприємств Дніпропетровщини
146199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики та захисту довкілля України оприлюднило антирейтинг підприємств-забруднювачів країни, в якому безперечним лідером можна назвати Дніпропетровщину.  Із 20 об’єктів, які викидають найбільше забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 7 – розташовані саме у Дніпропетровській області. 

Так, на другому місці опинилося “ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», на пятому - ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», на сьомому - ПАТ «Дніпровський меткомбінат» у Камянському.  Ще чотири підприємства - ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (м. Кривий Ріг ), Криворізька ТЕС ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» (м. Зеленодольськ) , ДТЕК Придніпровська ТЕС АТ «ДТЕК Дніпроенерго» (м. Дніпро) та  ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» (м. Нікополь). 

Окрім того, до двадцятки забруднювачів потрапили 5 підприємств, що розташовані у Донецькій області, 2 – у Запорізькій, та по 1 підприємству у Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Черкаській, Вінницькій, Київській областях. Першість за кількістю викидів (226,608 тис. тонн)  посіло ПРАТ «ММК ім. Ілліча» у Маріуполі.

Мої відео