Ukraine People

Дніпряни зможуть отримати за сміття подарунки

Дніпряни зможуть отримати за сміття подарунки
174436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зроби чисто — отримай дяку не просто на словах, а у вигляді горнятка кави, кілограма мідій, квитків до театру або тренування під керівництвом хокеїстки збірної України. Цієї неділі 27 жовтня у Дніпрі відбудеться перша акція “Чистодяка”. Усе, що потрібно — зареєструватися, вибрати локацію, навести там лад і отримати за це винагороду.

“У Фінляндії жителі вмотивовані підтримувати чистоту у парках та зелених зонах місцевими підприємцями. Кожен фін може прийти до міської ради, дізнатися, яка територія потребує прибирання — пляж, коса чи набережна. Прибрати там, відзвітувати, а натомість отримати приємний бонус у вигляді спортивної форми або тренування, — розповіла в ефірі передачі “Післяслово” на телеканалі D1 одна з ініціаторів акції, засновниця платформи з підготовки бренд-амбасадорів PRoector Влада Миколюк. — Нас надихнув цей досвід, ми звернулися до дніпровських підприємців з питанням, чи готові вони надати подібні бонуси. На даний момент долучилися 25 партнерів, які запропонували хто чашку кави, а хто — урок англійської мови”.

За словами ще одного ініціатора, співзасновника громадського об'єднання dnipro.design. Максима Гольдіна, вони вже побоюються, аби сміття вистачило на всіх. Адже для участі в акції вже зареєструвалося близько 130 осіб, і щодня кількість учасників зростає. 

За кожен мішок сміття, який буде наповнений неорганічним сміття (тобто за винятком листя та гілок), можна отримати 1 “дяку”. Це той самий бонус, який потім обмінюватимуть на подарунок від підприємця. Чим “дорожче” подарунок, тим більше “дяк” потрібно зібрати. Так, наприклад, чашка кави обійдеться у 1 “дяку”, а ось кілограм мідій - 10 “дяк”. 

Таким чином навести лад збираються у 12 парках та зелених зонах міста. Щодо зібраного сміття, то хвилюватися про те, що воно так і залишиться стояти у мішках, не слід. Аби вивезти непотріб департамент благоустрою надасть транспорт. 

Якщо ви теж бажаєте долучитися до акції, то обов`язково зареєструйтеся за посиланням  http://bit.ly/chystodyaka2709, вдягніться зручно і об 11 годині 27 жовтня будьте на обраній локації. Інвентар отримаєте у куратора. І нехай вам вдасться зібрати якнайбільше “дяк”!

 

Мої відео