Ukraine People

До поранених бійців у лікарню ім.Мечникова завітали актори

До поранених бійців у лікарню ім.Мечникова завітали актори
62450 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київські актори особисто подякували пораненим бійцям. Під час гастролей у Дніпрі артисти завітали до лікарні ім.Мечникова.

Серед гостей був і виконавець головної ролі у фільмі "Кіборги". В’ячеслав Довженко зіграв військовослужбовця, що бився за донецький аеропорт.

Актори київського театру привезли до Дніпра комедію. Ірина налаштовується веселити глядачів попри сльози на очах. Каже, після зустрічі з пораненими хлопцями згадала сина своєї подруги, який загинув на Донбасі. Емоції охопили акторку настільки, що та ледь змогла подякувати бійцям.

"Я йому кажу ""дякую", а він мені посміхається. Я вважаю, що наша країна обов’язково має перемогти, бо в нас дуже чудові хлопці", - крізь сльози розповідає акторка “Театру на Подолі” Ірина Грищенко.

В’ячеслав грав роль кіборга, оборонця Донецького аеропорту. Артист каже: висвітлювати тему війни в Україні вкрай важливо, аби люди пам’ятали, хто їх захищає.

"Завдяки їм можемо знімати фільми, які ви дивитесь. Ми можемо водити дітей в садочки, школи, планувати майбутнє. Тому їм треба жити обов’язково", - каже актор “Театру на Подолі” В’ячеслав Довженко.

Дмитро служить від початку війни. Останнє поранення отримав поблизу Попасної. Розповідає, вдома, під Києвом, на його повернення сподівається кохана дівчина. Але спочатку треба перемогти. У палаті інтенсивної терапії боєць чекає на операцію, аби врятувати руку. Та попри нервування гостям радий.

"Звісно, для меня була важлива ця зустріч. Вона залишиться в моїй пам’яті. І для мене це була велика честь. Ця зустріч мене підбадьорила", - поділився враженнями боєць 72-ї бригади Дмитро Самокиш.

Головний лікар вважає, психологічна підтримка для бійців не менш важлива за медичну.

"Хлопці хочуть додому, бажають швидше одужати. Ви бачили, попри хвилювання, у них з’явилися посмішки", – сказав головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко.

За словами медика, до візитів відомих особистостей у лікарні імені Мечникова вже звикли. Артисти та політики прагнуть підтримати бійців під час лікування.

Читайте також: Двох поранених бійців з передової прооперують у лікарні Мечникова

Мої відео